Make IT fair webquest in opdracht van SOMO

Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) is een onafhankelijke not-for-profit onderzoeks- en netwerkorganisatie. SOMO richt zich op duurzame ontwikkeling, zowel sociaal, ecologisch als economisch. Sinds 1973 onderzoekt SOMO multinationale ondernemingen en de gevolgen van hun activiteiten voor mens en milieu wereldwijd.

In 2008 heeft Margriet Jansen voor SOMO een webquest ontwikkeld waarin leerlingen uitgenodigd worden hun eigen mobiele telefoonwinkel te beginnen. Als eigenaar ontdekken zij onder welke arbeids- en milieuomstandigheden mensen in de toeleveringsketen van de elektronica-industrie aan het werk zijn.

De webquest is geschikt voor 3 en 4 vmbo-kgt en 2 en 3 havo. De quest duurt drie lesuren en is geschikt voor maatschappijleer, aardrijkskunde en economie.

De webquest is gratis, docenten kunnen een werkblad voor de leerlingen, de docentenhandleiding en vier brochures downloaden.

Voor extra achtergrondinformatie zijn samenvattingen van het makeITfair onderzoek beschikbaar. Gedrukte brochures, samenvattingen en posters kunnen gratis worden aangevraagd bij info@somo.nl.

 

 

De inhoud van deze pagina is beschermd, je kunt deze niet kopiëren.