Wereldtheater zes theatertradities in perspectief – werkboek

Het prachtige boek Wereldtheater, zes theatertradities in perspectief van Emile Schra heeft op initiatief van Margriet Jansen een werkboek voor leerlingen havo/vwo gekregen.

In het Werkboek Wereldtheater maken leerlingen (bovenbouw havo/vwo) kennis met zes verschillende theatertradities van over de hele wereld. Ze zien in fragmenten op de website hoe deze tradities eruit zien en lezen erover in het boek. Ze krijgen antwoorden op vragen zoals: waarom is deze bijzondere theatervorm juist in dat specifieke land ontstaan? Hoe gaat een jarenlange training in zijn werk? Hoe kan je communiceren met alleen je ogen?

Door opdrachten en oefeningen spelen leerlingen met de essenties van de theatervormen. Zo leren zij nieuwe theatertalen en nieuwe spelvormen. Vormen waarbij focus en concentratie belangrijk zijn. En omdat theater altijd een uiting is van een cultuur, leren zij ook de culturen waarin deze tradities zijn ontstaan beter kennen en begrijpen.

Het werkboek Wereldtheater is geschreven door Margriet Jansen en Emile Schra. Meer informatie en bestelmogelijkheden zijn te vinden op de website wereldtheater.nl. Uitgeverij International Theatre & Film Books, 2012.
ISBN 978 90 6403 782 5

De inhoud van deze pagina is beschermd, je kunt deze niet kopiëren.