Wereldburgers in opdracht van School TV

Waar worden de sportschoenen van ‘s werelds grootste fabrikant gemaakt? Waarom juist daar? Wat zijn daar de gevolgen van?

Wereldburgers is een crossmediaal Schooltv-project voor het leergebied Mens en Maatschappij in de klassen drie en vier van het vmbo van SchoolTV. Aan leerlingen worden veel voorkomende politiek-juridische aspecten en sociaal-economische situaties en verbanden aan de hand van concrete cases in Ghana en andere landen duidelijk gemaakt. Iedere aflevering gaat uit van één van de millenniumdoelstellingen.

Wereldburgers is in Berlijn bekroond met een Comenius Siegel in 2009. Deze internationale onderscheiding wordt ieder jaar door een jury toegekend aan uitmuntende didactische multimediaproducten in Europa.

De afleveringen stimuleren de leerlingen mee te denken over politiek-juridische aspecten en sociaal-economische situaties. Wereldburgers behandelt in 3 afleveringen van elk een kwartier concrete, herkenbare maatschappelijke vraagstukken en problemen. Namens Alice O educatie in wereldperspectief heeft Margriet Jansen bijgedragen aan de inhoud als auteur en adviseur.

Afleveringen en handleiding zijn nog te bestellen via SchoolTV
Afl. 1: Handel
Afl. 2: Gezondheid
Afl. 3: Onderwijs

 

De inhoud van deze pagina is beschermd, je kunt deze niet kopiëren.