logo

Mongolian Hides – documentaire in productie

Een documentairefilm in productie over eco-ondernemerschap in een van oudsher vieze industrie. De leerindustrie.

Matthea van Staden gaat met haar bedrijf Aduu Mal / Made in Mongolia de uitdaging aan om paardenhuiden duurzaam te looien en een markt te zoeken voor deze huiden. Een kwaliteitsproduct dat als exclusief product op de Nederlandse markt wordt gebracht. Wij volgen dit proces met de camera waarbij het goed kan zijn dat de werkelijkheid weerbarstig blijkt te zijn.

Is de introductie van een keurmerk de juiste weg? Hoe duurzaam is de nieuwe receptuur die tijdens het looiproces gebruikt gaat worden? Is de kwaliteit van het leer nog wel voldoende om een exclusief product te kunnen leveren? Waarbij de onderliggende vraag steeds is: kunnen lokale herders in Mongoliƫ op een duurzame manier aansluiten op de wereldeconomie?

Deze vragen bekijken wij door de ogen van enkele hoofdpersonen die ieder een ander perspectief hebben op de wereldeconomie, van de kosmopoliet tot de lokale herder. We laten zien welke impact een mondiale keten heeft op het leven van lokale mensen. Aldus een film over mensen en hun levensvragen en hun persoonlijke drijfveren, terwijl we de grote issues van de wereldeconomie aan de orde stellen.

Datum:april 15, 2019