Europese verhalenkoffer – lesmateriaal

In de klas bevindt zich een reiskoffer, volgeplakt met stickers uit Europa. Waar is die koffer allemaal geweest? Hij ziet er bereisd uit.

De Europese Verhalenkoffer is een koffer vol spannende (voorlees)verhalen met opdrachten en bijbehorende voorwerpen voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisschool. Er zitten ook kleurplaten in de koffer voor groep 1 t/m 4. In de koffer bevinden zich tien verhalen en tien souvenirs. De verhalen zijn van Monica Weisenmuller, de fictieve eigenaar van de koffer. Bij elk verhaal hoort een spannend souvenir: een trol, een heuse douanepet en een knijpkat om bij te lichten als de stroom uitvalt.

Met de koffer kunnen docenten Europese thema’s op een leuke en aansprekende manier duidelijk maken aan de leerlingen. De koffer is geschikt voor een enkele les over Europa of om met de hele school een Europa-project te houden.

Het project is bedacht en ontwikkeld door Margriet Jansen, voor Alice O educatie in wereldperspectief. De verhalen en de opdrachten daarbij zijn te bekijken op de site van de Europese commissie: https://netherlands.representation.ec.europa.eu/wonen-werken-en-onderwijs/de-europese-verhalenkoffer-bestemd-voor-het-basisonderwijs-online-te-gebruiken-als-echte-koffer-te_nl

De inhoud van deze pagina is beschermd, je kunt deze niet kopiëren.