Doorbreek de stilte rond Syrië – aftermovie

Korte compilatie van het programma “Doorbreek de stilte rond Syrië” dat 15 maart 2014 plaatsvond in De Nieuwe Liefde te Amsterdam. Samenstelling en montage Margriet Jansen.
Er kwamen een aantal sprekers aan bod die concrete handvatten gaven aan het Nederlandse publiek om de Syrische bevolking te steunen.

Tips voor concrete steun:

  • Nadat haar man om het leven kwam door een mortiergranaat, richtte de 27-jarige Syrische lerares Maha Ghrer uit Aleppo de Mustafa Qarmanschool op, vernoemd naar haar man. Steun de basisschool van Maha Ghrer in Aleppo via Adopt a Revolution van PAX.
  • Karam Kanho en Taher Taher, Nederlandse Syriërs met een medische achtergrond, reisden namens Het Syrische Comité naar de stad Gaziantep. Daar leverden ze containers met goederen uit Nederland af, bestemd voor een groep Syrische artsen die een kliniek op probeert te zetten voor revalidatie en rehabilitatie van slachtoffers. Steun het project van Karam en Taher door een donatie te doen aan Het Syrische Comité o.v.v. project Gaziantep, of door medische goederen te doneren.
  • Mohammed Cheppih mobiliseerde de moslimgemeenschap in Nederland ten behoeve van de (internationale) actie ‘Help Syrië de winter door’. Televisiepresentatrice Naeeda Aurangzeb was als delegatie-lid betrokken bij deze actie. Steun het initiatief ‘Help Syrië de winter door’ via een donatie en houd de website en FB-pagina in de gaten.
  • Steun Syrious Mission van o.a. Sja’iesta Badloe door een (handzaam) instrument of een financiële bijdrage te doneren. Of ga zelf als ervaren musicus, workshopleider of gemotiveerde professional mee op een van de volgende missies. Kijk op Syrious Mission ».
  • Teken de petitie van Amnesty International voor handhaving en uitvoering van de VN-resolutie, waarin de strijdende partijen in Syrië worden opgeroepen onmiddellijk de belegering van woonwijken op te heffen en humanitaire hulp toe te laten. De petitie kan online getekend worden ».
  • Koop of doneer een WakaWaka lamp en geef een gevlucht Syrisch gezin de mogelijkheid om contact te houden met familie en geliefden elders en om ’s avonds met licht te koken, lezen, converseren en veilig naar buiten te gaan.
  • Plak de Street Art solidariteitsstickers voor Syrië van Bureau Sazza op uw kantoor/woning.

De inhoud van deze pagina is beschermd, je kunt deze niet kopiëren.