logo

Documentaire DE WERELD MAAKT MUZIEK / THE WORLD MAKES MUSIC een film van Margriet Jansen

TRAILER

Een film die je raakt in je hart, ontroert en inspireert om nog onbekende muziek te gaan luisteren.

VERTONINGEN

Preview
AMSTERDAM | BIMHUIS
September 7, 2016 | 15:00 PM

Muziekliefhebbers in de schijnwerpers! Bezoekers vertellen over de mooiste concerten van wereldwijd bekende artiesten die zij in Nederland hebben bijgewoond. Een muziekfilm die een ode brengt aan de universele taal van muziek uit alle windstreken.

Producent: Jean Hellwig Vista Far Reaching Visuals
in coproductie met MJCpro.
Camera: Marcel Prins
Editor: Diego Gutiérrez
Supervising editor:  Danniel Danniel

82 minuten cinema | 50 minuten televisie versie
Nederlands gesproken | Engels ondertiteld

PERS BERICHT – PRESS RELEASE

ALL MUSIC WORKS – CREDITS

THE WORLD MAKES MUSIC
    Director Margriet Jansen

A film that touches your heart, moves and inspires to listen to unknown music.

Music lovers put in the spotlights! They relive the emotions experienced during live performances of world famous musicians in the Netherlands.  A music documentary that pays tribute to the universal understanding of music from all over the globe.

82 minutes / 50 minutes television version
    English Subtitled, Dutch spoken

SYNOPSIS

THE WORLD MAKES MUSIC is a music documentary in which people in all their diversity have a say. Music is their passion and somewhere along their musical development they discovered non-Western music, in particular at one special concert that they would remember for ever. The viewer relives their experiences through the numerous concert registrations included in the film. The starting point is the main concert hall of RASA in Utrecht. In the old language Sanskrit ‘rasa’ signifies the emotions that a work of art evoke in the viewer. This is exactly what THE WORLD MAKES MUSIC is all about. The film shows these emotions and how music influences and even changes lives. It is a tribute to the universal language of music. THE WORLD MAKES MUSIC is also a statement against the western-oriented concept of world music. Music is not bound by borders.  Even though most musical development starts at home: “I got a flute from my grand father!”.

Dutch Premiere during the Netherlands Film Festival 2016

SYNOPSIS

DE WERELD MAAKT MUZIEK is een muziekdocumentaire waarin mensen met uiteenlopende achtergronden aan het woord komen. Muziek is hun passie en allen, jong en oud, zijn in hun muzikale ontwikkeling bij niet-westerse muziek terechtgekomen, in het bijzonder bij een concert dat zij hun leven lang meedragen. De concertregistraties maken de kijker deelgenoot van deze ervaring. Het vertrekpunt is de grote zaal van het podium RASA in Utrecht. In de oude taal, het Sanskriet staat ‘rasa’ voor de emoties die de kunsten op de toeschouwer overbrengt. Dat is precies waar DE WERELD MAAKT MUZIEK over gaat. De film laat zien hoe muziek emoties oproept en zo een leven kan beïnvloeden en veranderen. Het is een ode aan de universele taal van muziek. DE WERELD MAAKT MUZIEK is ook een statement tegen het westers-georiënteerde begrip wereldmuziek. Muziek laat zich niet inperken door grenzen van Nederland of het westen. Ook al begint het meestal in een huiskamer: “Ik kreeg van mijn opa een blokfluit!